Van Wieren

Sinds 1945

modder 2stuks sarens 3 stuks bietenrooier in de sneeuw sennebogen

Van Wieren Special BV

Randweg 28
Postbus 1057
8300 BB Emmeloord, NL
T 0527-634310
F 0527-634333
special@vanwieren.nl

 

Foto's materieel

Offerte aanvragen

Van Wieren Special BV

Exceptionele transporten zijn transporten die extra breed, lang, zwaar en/of hoog zijn. Bij deze bijzondere vorm van transport komt meer kijken dan rijden van plaats a naar b. Zowel de planners als de chauffeurs dienen over een groot stuk specialistische kennis te beschikken. Zij hebben veel kennis van de te vervoeren machines en overige aspecten zoals de te nemen routes, vergunningen en veiligheid. Ons bedrijf heeft 3 vestigingen: Emmeloord, Rotterdam en Konz, Duitsland. 

Afbeelding

 

Vervoer en distributie tot 100 ton
Van Wieren Special BV is gespecialiseerd in het vervoeren en distributie van zelfrijdende machines tot een gewicht van 100 ton. Deze machines, vaak bestemd voor de wegenbouw, industrie, landbouw kunnen zowel op banden als op rupsen staan. Daarnaast vervoert Van Wieren Special BV ook alle andere exceptionele ladingen zoals bijvoorbeeld (onderdelen voor) windmolenparken, gasturbines, pijpleidingen, enz. Voor al dit vervoer zijn er veel diepladers en semi-diepladers in diverse uitvoeringen beschikbaar. Naast transport over de weg maken we dagelijks gebruik van short-sea diensten voor onbegeleide en begeleide transporten naar bestemmingen in op dit moment met name de Scandinavische landen. Hierbij werken wij nauw samen met vaste lokale partners die voor ons het transport tot de eindbestemming uitvoeren. Van Wieren Special BV blijft echter verantwoordelijk voor het totale traject en is dan ook uw enige aanspreekpunt.

Zelfstandig laden en lossen
Tevens heeft Van Wieren Special BV diverse wagens met opgebouwde kranen tot 110 ton/meter voor het zelfstandig laden en lossen van de lading. Deze combinaties worden voornamelijk ingezet voor het transport van bouwmaterialen en zware eenheden. Uiteraard worden ze bemand door gediplomeerde chauffeurs, die hun vak verstaan en vakkundig met de radiografisch bediende kranen kunnen omgaan. Een aantal diepladers is uitgevoerd als huifwagen. Deze diepladers bieden ons de mogelijkheid om kostbare en kwetsbare machines, gedemonteerd, schoon, droog en veilig te vervoeren naar elke bestemming binnen Europa. Momenteel is dit mogelijk tot een maximale binnenhoogte van 3.50 meter.

Wereldwijde logistiek
Onze deelneming L.C. van Tiel Logistics BV is gespecialiseerd in grote projecten en een expert in het (door-to-door) verschepen van o.a. zware en grote machines. Ook verzorgt deze deelneming het vervoer in de lucht naar diverse globale bestemmingen. Samen beschikken wij over een wereldwijd netwerk waarmee wij onze opdrachtgevers alle denkbare vervoersdiensten kunnen aanbieden. Onze gezamenlijke inspanningen en dagelijkse samenwerking zorgen ervoor dat uw lading op tijd op de afgesproken plaats aankomt.

Extra diensten
Tevens bieden wij op onze locatie in Emmeloord en deels ook in Konz, Duitsland de navolgende additionele diensten aan:

-       Opslag- en overslag van machines en/of andersoortige ladingen
-       Verpakken van goederen
-       Op- en afbouwen van kranen
-       Douaneactiviteiten
-       Reparatie- en/of montagewerkzaamheden