Uw partner voor exceptioneel transport

Exceptionele transporten zijn transporten die extra breed, lang, zwaar en/of hoog zijn. Bij deze bijzondere vorm van transport komt meer kijken dan rijden van plaats a naar b. Zowel de planners als de chauffeurs dienen over een groot stuk specialistische kennis te beschikken. Zij hebben veel kennis van de te vervoeren machines en overige aspecten zoals de te nemen routes, vergunningen en veiligheid. Ons bedrijf heeft 2 vestigingen: Emmeloord en Konz, Duitsland.

WhatsApp Image 2022 06 02 At 5.20.09 PM
Vervoer en distributie tot 120 ton

Van Wieren Special BV is gespecialiseerd in het vervoeren en distributie van zelfrijdende machines tot een gewicht van 120 ton. Deze machines, vaak bestemd voor de wegenbouw, industrie, landbouw kunnen zowel op banden als op rupsen staan. Daarnaast vervoert Van Wieren Special BV ook alle andere exceptionele ladingen zoals bijvoorbeeld (onderdelen voor) windmolenparken, gasturbines, pijpleidingen, enz.

offerte-knopVoor al dit vervoer zijn er veel diepladers en semi-diepladers in diverse uitvoeringen beschikbaar. Naast transport over de weg maken we dagelijks gebruik van short-sea diensten voor onbegeleide en begeleide transporten naar bestemmingen in op dit moment met name de Scandinavische landen. Hierbij werken wij nauw samen met vaste lokale partners die voor ons het transport tot de eindbestemming uitvoeren. Van Wieren Special BV blijft echter verantwoordelijk voor het totale traject en is dan ook uw enige aanspreekpunt.

WhatsApp Image 2021 11 03 At 10.29.52
WhatsApp Image 2023 07 19 At 14.49.25
Extra diensten

Tevens bieden wij op onze locatie in Emmeloord en deels ook in Konz, Duitsland de navolgende additionele diensten aan:

  • Opslag- en overslag van machines en/of andersoortige ladingen
  • Verpakken van goederen
  • Op- en afbouwen van kranen
  • Douaneactiviteiten
  • Reparatie- en/of montagewerkzaamheden
Zelfstandig laden en lossen

Tevens heeft Van Wieren Special BV diverse wagens met opgebouwde kranen tot 110 ton/meter voor het zelfstandig laden en lossen van de lading. Deze combinaties worden voornamelijk ingezet voor het transport van bouwmaterialen en zware eenheden. Uiteraard worden ze bemand door gediplomeerde chauffeurs, die hun vak verstaan en vakkundig met de radiografisch bediende kranen kunnen omgaan.

Een aantal diepladers is uitgevoerd als huifwagen. Deze diepladers bieden ons de mogelijkheid om kostbare en kwetsbare machines, gedemonteerd, schoon, droog en veilig te vervoeren naar elke bestemming binnen Europa. Momenteel is dit mogelijk tot een maximale binnenhoogte van 3.50 meter.

SF033627
Ff
Wereldwijde logistiek
img-20161026-wa0008

Wij hebben een uitgebreid netwerk tot onze beschikking en zijn derhalve ook gespecialiseerd in grote (logistieke) totaalprojecten en zijn tevens expert in het (door-to-door) verschepen en afleveren van o.a. zware en grote machines. Dit netwerk is ook in staat om het vervoer in de lucht naar diverse globale bestemmingen te organiseren; wij kunnen onze opdrachtgevers dan ook alle denkbare vervoersdiensten aanbieden. Wij zorgen ervoor dat uw lading op tijd op de afgesproken plaats aankomt.

Meer weten over onze diensten?

Contact opnemen »