Van Wieren Special BV is gespecialiseerd in het vervoeren en de distributie van zelfrijdende machines tot een gewicht van 100 ton. De onderneming heeft onlangs drie nieuwe Volvo’s FH 460 pk 6×2 Trekker Medium met gestuurde voorloopas in gebruik genomen. De aflevering is gedaan door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep Zwolle.

De machines die Van Wieren Special vervoert zijn vaak bestemd voor o.a. de wegenbouw, industrie of landbouw en kunnen zowel op banden als op rupsen staan. Voor dit vervoer door geheel Europa zijn veel diepladers en semidiepladers in diverse uitvoeringen beschikbaar, maar ook voor het wereldwijde transport van andere exceptionele ladingen is Van Wieren Special een bekend en vertrouwd adres. Van Wieren Special zit in de eerste fase van een aanzienlijk investeringsprogramma van opleggers en trekkers. Deze Volvo-trekkers zijn onderdeel van een reeks van nieuwe trekkers die de komende jaren besteld zullen worden. “Het gaat thans hoofdzakelijk om de vervanging van oudere trekkers omdat wij ons wagenpark op niveau willen houden, daar staat Van Wieren Special ook om bekend,” zegt Richard de Graaf, Algemeen Directeur van de moederonderneming Van Wieren Beheer BV.

De keuze voor Volvo heeft een duidelijke en inmiddels bekende achtergrond. Richard de Graaf: “Een groot gedeelte van ons trekker wagenpark bestaat al uit Volvo’s en om voor de hand liggende (efficiency)redenen willen wij die lijn continueren. Het veiligheidsniveau en de positie van Volvo in het zware segment zijn voor het Management Team opnieuw doorslaggevend geweest, maar ook de langjarige relatie die wij hebben opgebouwd met (de mensen van) Nijwa Groep Zwolle is hierbij zeker van groot belang geweest.”

De nieuw aangeschafte Volvo’s zijn niet alleen voorzien van een gestuurde voorloopas, maar beschikken ook over I-Shift, Retarder en I-ParkCool en zijn uiteraard geheel gespoten in de huisstijl van Van Wieren. Het bedrijf is opgericht in 1945 en gevestigd in Emmeloord.

Van links naar rechts: Harm van Wieren (Operationeel Manager Special), Richard de Graaf (Algemeen Directeur), Maarten van Wieren (Commercieel Manager Special) en John Nijzink (Nijwa).