‘Zeventig jaar passie’. Dat is de titel van het boek over het Emmeloorder transportbedrijf Van Wieren, de oudste nog actieve onderneming in Emmeloord.

Het eerste exemplaar werd zaterdag 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van Van Wieren door vier achterkleinkinderen (Isa, Evi, Emma en Puck) overhandigd aan hun overgrootmoeder mevrouw Riemke van Wieren, de vrouw van wijlen Lukas van Wieren. Lukas van Wieren heeft het bedrijf, samen met zijn broer Jan, opgericht op 1 oktober 1945. Wegens omstandigheden werd pas tijdens de nieuwjaarsreceptie aandacht aan dit jubileum besteed.

Managers, planners, chauffeurs, jong en oud, allemaal met ‘diesel in hun aderen’, vertellen in ‘Zeventig jaar passie’ met veel trots over hun band met het veerkrachtige familiebedrijf, over hun belevenissen onderweg, over de passie voor hun vak. Initiatiefnemers Harm en zijn vrouw Corrie van Wieren verwerkten deze verhalen en tientallen foto’s, met de professionele hulp van Huib van der Wal tekstschrijver, tot een prachtig geheel. Harm is de oudste zoon van Lukas. Hij heeft samen met zijn neef Arjen tientallen jaren leiding aan het bedrijf gegeven.

‘Zeventig jaar passie’ is een boek over zeventig jaar familiebedrijf, zeventig jaar ondernemerschap en zeventig jaar polderhistorie. Het is een kleurrijke uitgave geworden waarin elke liefhebber van de transportsector, en elke liefhebber van familiebedrijven, kan genieten van boeiende verhalen en prachtige foto’s.

‘Zeventig jaar passie’ is een indrukwekkend document dat vooral gemaakt is voor familie, (oud-) medewerkers, klanten en andere relaties. Het is vanaf 1 februari ook te koop in Boekhandel Marsman in Emmeloord.