Met de ingebruikname van deze truck speelt Van Wieren in op de wens van opdrachtgevers voor emissieloos speciaal transport. Van Wieren zal met deze combinatie voornamelijk bouwmachines en woningen (tot 520 cm breed) vervoeren door het hele land.

Maarten van Wieren: “Onze opdrachtgevers doen er alles aan om machines te elektrificeren of om producten emissieloos te bouwen. Wij als vervoerder zijn een verlengstuk van de keten en investeren graag mee in een groenere toekomst. Natuurlijk kent een elektrische truck zijn beperkingen, maar je moet niet kijken naar wat hij niet kan, je moet kijken naar wat hij wel kan en dan is er voldoende mogelijk.”

Naast de investering in de elektrische truck wordt er in Emmeloord een laadplein aangelegd voor het opladen van zwaar materiaal wat momenteel door de netcongestie een grote uitdaging geeft. “Het hele plaatje voelt als pionieren, van niets iets maken…. zo is ons bedrijf destijds ook ontstaan bij het droog leggen van de Noordoostpolder” aldus Harm van Wieren. Volgend jaar viert Van Wieren zijn 80 jarig bestaan…. 80 jaar van continue ontwikkeling want in transport is stilstand letterlijk achteruitgang.

Wij wensen Ronald de Heus veel werkplezier met deze schitterende auto.