Maar liefst 6 chauffeurs van transportbedrijf Van Wieren zijn zaterdag 5 januari 2013 tijdens de nieuwjaarsreceptie in ‘t Voorhuys te Emmeloord verrast met een internationale onderscheiding. Zij ontvingen een IRU Diploma of Honour. Deze hoge onderscheiding is een waardering voor beroepschauffeurs in het internationale transport.

De International Roadtransport Union reikt deze prijzen uit voor uitstekend en veilig rijgedrag. Het diploma wordt toegekend aan internationaal rijdende chauffeurs van vrachtauto’s. Als eis geldt dat ze minstens 20 jaar veilig onderweg moeten zijn geweest, waarvan 15 jaar internationaal. In die tijd moeten ze minstens 1 miljoen kilometer hebben gereden, zonder een serieus ongeval te hebben veroorzaakt. Daarnaast mogen ze de laatste 5 jaar geen grote overtredingen hebben begaan.

Deze mannen hebben bij elkaar al zeker 15 miljoen veilige kilometers afgelegd met ladingen variërend van pallets met aardappels tot grote graafmachines van 100 ton en 5 meter breed. Van Emmeloord tot Noord Noorwegen, Finland, Zuid Italië, Spanje en Moskou, kortom ervaring en kennis alom.

Van Wieren is erg trots op deze chauffeurs; de onderscheiding beloont kwaliteit en veilig rijgedrag en dat is waar Van Wieren ook voor staat.