Van Wieren Special BV organiseerde op zaterdag 9 en 16 februari jl. in samenwerking met Team Swanborn een cursus Schadepreventie op de RDW testbaan in Lelystad. Op deze dagen hebben totaal 40 exceptioneel transport chauffeurs diverse slip- en uitwijkmanoeuvres getraind met eigen voertuigen van Van Wieren Special BV. Het bleek erg leerzaam om te ervaren hoe een vrachtwagen reageert op voluit remmen en tegelijkertijd uitwijken op een nat wegdek.

Van Wieren Special BV hecht niet alleen veel waarde aan de kwaliteit van haar voertuigen en personeel maar ook aan de veiligheid van zowel chauffeurs als de andere weggebruikers; voertuigbeheersing betekent namelijk ook dat de chauffeur weet hoe een voertuig reageert tijdens een noodstop. Een goed werkende ABS en de juiste banden vormen de basis voor een correcte en veilige noodstop.

Deze leerzame dag heeft de deelnemende chauffeurs naast veel kennis en ervaring ook 7 praktijkpunten opgeleverd voor de Code 95. Met groot plezier werd de cursus afgesloten door alle deelnemers een rondje in de “kombocht” te laten rijden. Een ervaring om niet snel te vergeten.