Van Wieren Special BV, gespecialiseerd in het vervoeren en de distributie van zelfrijdende machines tot een gewicht van 100 ton, investeert in haar wagenpark met de komst van een nieuwe Volvo FH 460 6×2 trekker. De truck is onderdeel van een totale order van acht Volvo FH-trekkers in verschillende configuraties. De aflevering is gedaan door Volvo Trucks-dealer Nijwa Zwolle.

De machines die Van Wieren Special vervoert, zijn bestemd voor onder meer de wegenbouw, industrie of landbouw en kunnen zowel op banden als op rupsen staan. Voor het vervoer door geheel Europa heeft het bedrijf veel diepladers en semidiepladers in diverse uitvoeringen beschikbaar. Van Wieren Special heeft een wagenpark van veertig trekkers, waarvan een aanzienlijk deel Volvo is. De acht Volvo-trekkers, die tot aan week 40 worden geleverd, zijn onderdeel van een deelvervanging en een deeluitbreiding van de vloot.

Van links naar rechts: John Nijzink (Nijwa Groep Zwolle),
Harm van Wieren (Operationeel Manager Van Wieren Special)
en Richard de Graaf (Algemeen Directeur Van Wieren Beheer)

Richard de Graaf, Algemeen Directeur van de moederonderneming Van Wieren Beheer BV uit Emmeloord: “Wij hebben een vast regime voor de vervanging van ons wagenpark. Onafhankelijk van de kilometerstand is dat bij de meeste trekkers zes jaar. Deze specifieke Volvo FH 460 6×2 met hydraulisch gestuurde voorloopas, betreft een vervanging van een trekker die inmiddels meer dan één miljoen kilometer heeft gereden. Andere uit de serie van acht trekkers zijn uitbreiding en twee van de trekkers gaan naar ons Duitse zusterbedrijf. Een en ander heeft uiteraard ook te maken met de voorziene verdere opleving van de economie, we zien de markt voor de machines die we vervoeren vooralsnog voorzichtig aantrekken.”

Volvo gold contract
De nieuwe Volvo-trekkers beschikken onder meer over Volvo I-Shift, Retarder en I-ParkCool. “Onze chauffeurs zijn soms lang van huis, zij moeten comfortabel hun werk kunnen doen. De nieuwe Volvo FH wordt enorm gewaardeerd om zijn ruimte, het goede zicht en de comfortabele stoelen.” De keuze voor Volvo is een bijna natuurlijke, waarbij de service van Nijwa Groep een grote rol speelt. “Het veiligheidsniveau en de positie van Volvo in het zware segment zijn voor ons managementteam doorslaggevend geweest. Toch is ook de langjarige relatie die wij hebben opgebouwd met (de mensen van) Nijwa Zwolle ook van groot belang. Dat is ook de reden dat we de nieuwe trucks hebben voorzien van een Volvo Gold Contract. Door variabele kosten tot vaste kosten te maken, voorkomen wij onder meer onverwachte schokken in ons kostenpatroon.”